سلام يا بنات
مين بحب المعجنات زيي . انا بموت في الفطاير والمعجنات وده الموديني ورا خخخخخخخخخخ
بحب الفطير الواحد ده بس ما بحبه ناشف ولا شربان زيت........................
كل ما حد يديني عجينه جدري امشي اطبقها .. وكل عجينه اقاها باسم وحد يعني من اختراعها...............
في يوم من ذات الايام قصه حياتي قلت يابت نظري يمكن تضرب معاك وططلع ليك عجينه حلوه.....
وفعلا طلعت لي عجينه حلوه جدا
المهم
المقادير:
1 علبه زبادي صغيره.
بنفس علبه الزبادي دقيق كويتي وممكن تزيدي شويه لو حسيتي عجينتك محتاجه.
1ونص م ص ممسوحه BP.
3 م طعام نشا.
3 م طعام لبن بودره يعتبر محسن للعجين ممكن يضاف لجميع انواع المعجنات والكيك ايضا.
2 م طعام زيت ذره لو حابه تزيدي ممكن بس كده مظبوطه.
ذره ملح.
الطريقه:
1- يغربل الدقيق + النشا + اللبن +BP
2-يضاف الملح ويقلب الجميع بملعقه خشب.
3- يضاف الزيت ويفرك مع خليط الدقيق.
4-اخيرا يضاف الزبادي وتعجن العجينه جيدا وتترك لكي ترتاح.
5- تفرد العجينه وتقطع حسب الرغبه وتحمر في زيت غزير.
العجينه بتطلع طريه وهشه ومابتشرب زيت
وانا جربت نفس العجينه للسمبوسه والله روعه بحشو الجبنه والجزر و البصل و الفلفل الاخضر و تحفه مع اللحمه المفرومه
وبتكون مشبعه جدا ...
لازم تجربوها
اختراعات بــــــت النيــــــل